HERO KIDDO- Bantu Tingkatkan Imunisasi Kanak-Kanak

 Assalamualaikum wbt ;

  APA ITU HERO KIDDO ?

Hero Kiddo mempunyai kombinasi nutrien yang kaya dengan antioksida. Ia memberikan rasa enak dengan rasa buah ceri semulajadi berbentuk beruang (kanak-kanak pasti menyukainya). Ia dipenuhi dengan Vitamin C dan D, Zink dan ekstrak elderberi yang menyokong kesihatan. Mari kita berikan kepada anak-anak dengan kesihatan yang baik sambil menikmati keenakan dan memberi keceriaan! Ibu pun suka juga!



HERO KIDDO,


KEBAIKAN HERO KIDDO SHAKLEE ?

1. Membekalkan Nutrien Bagi Menyokong "Kekebalan" Tubuh

- Mengandungi gabungan nutrien yang menyokong kekebalan tubuh, termasuk zink dan vitamin C dan D.

2. Menyokong Sistem Imun Yang Sihat

- Mempunyai antioksidan dan nutrien yang dapat menyokong fungsi imun yang sihat.

3. Mengandungi Bahan Ramuan Mesra Gigi

- Manisan dari bahan semula jadi ( berasaskan eritritol dan xylitol) yang tidak memberi kerosakan gigi terutama kanak-kanak.


HERO KIDDO,


KEISTIMEWAAN HERO KIDDO SHAKLEE ?

1. Enak, rasa ceri semulajadi dalam bentuk yang menarik

2. Dipenuhi dengan nutrient (vit C, vit D, zink & ekstrak elderberi)

3. Kepekatan Elderberi yang tinggi (64:1) setiap hidangan

4. Vitamin C yang tinggi (210mg/hidangan)

5. Tidak-GMO, tanpa gluten, tanpa soya, vegan

6. Tiada perisa tiruan, pemanis atau pengawet tambahan.

7. Tiada sirap jagung. Diperbuat daripada pektin

8. Disahkan Halal Certified oleh Badan Halal Montreal Certification - diiktiraf oleh Jakim


HERO KIDDO,


KANDUNGAN HERO KIDDO SHAKLEE ?

1. ELDERBERI - Disediakan daripada beri hitam paling yang ranum, pokok renek yang tinggi di Eropah. Elderberi kaya dengan antioksidan yang menyokong kesihatan.

2. VITAMIN C - Sejenis Vitamin penting. Buah dan sayur, termasuk ceri, oren, limau gedang, kiwi dan lada merah adalah sumber terbaik.

3. VITAMIN D - Vitamin larut lemak. Badan boleh menghasilkan Vitamin D apabila terdedah pada cahaya matahari. Vitamin  D juga boleh didapati daripada makanan. Cendawan dan lemak ikan seperti salmon, tuna dan tenggiri adalah sumber terbaik Vitamin D. Vitamin D juga ditambah dalam makanan, termasuk sarapan bijirin dan jus oren, yogurt, marjerin dan minuman soya.

4. ZINK - Mineral penting yang terdapat daripada pelbagai makanan. Daging merah, tenusu, makanan laut, bijirin sarapan pagi adalah sumber terbaik.

HERO KIDDO,


SIAPA YANG PERLUKAN HERO KIDDO SHAKLEE ?

1. Kanak-kanak

2. Dewasa

3. Ibu hamil

4. Perokok

5. Warga Emas

6. Tidak gemar menelan pil


TESTIMONI HERO KIDDO SHAKLEE ?

Testimoni Hero Kiddo dari Pengguna US ;

HERO KIDDO,

HERO KIDDO,

HERO KIDDO,

HERO KIDDO,


Harga Ahli - RM 129
Harga Bukan Ahli - Rm 161.25

* 90 biji ( 3 biji / hidangan)
- Sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas.


Ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk Shaklee, boleh hubungi saya seperti dibawah ;





Daftar Ahli Shaklee Online - Daftar Sekarang

Peluang keemasan sementara masih ada, daftar ahli Shaklee online. Isikan semua details yang diperlukan. Tapi, lepas dah isi... anda masih belum sepenuhnya register tau!! Kena aktifkan akaun Shaklee. Macam mana nak aktifkan? Lepas dah isi form Daftar Sekarang, dan dah pun dapat SMS dari Shaklee yang mengandungi ID anda.. Terus contact Farah, Klik SINI





























Continue Reading

Nutriferon Granules Shaklee - Bantu Tingkatkan Imunisasi Badan

Assalamualaikum wbt ;

APA ITU NUTRIFERON ?

Nutriferon ni diformulasi untuk menjaga sistem pertahanan badan agar sentiasa berada dalam keadaan baik, selamat, dan berfungsi secara semulajadi. Ianya dengan pantas dapat mengaktifkan perisai semulajadi badan, menjadikan sistem pertahanan badan lebih kuat dan tahap kesihatan yang lebih baik. Kita umpama kan Nutriferon ini sebagai penggera.


Nutriferon Granules Shaklee - Bantu Tingkatkan Imuniti Badan



KEISTIMEWAAN NUTRIFERON GRANULES SHAKLEE

Penemuan Dr Kojima, Nutriferon Granules adalah hasil daripada penyelidikan dan penghasilan yang mengambil masa bertahun-tahun.

Pada tahun 1970, Dr Yasuhiko Kojima, ahli imunologi terkenal didunia, bersama rakan-rakan penyelidiknya, menyaring, menguji, dan menilai lebih daripada 200 ramuan yang berbeza.


Akhirnya empat bahan botani berasal daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago, dan bunga japanese honeysuckle dipilih untuk campuran Nutriferon Granules kerana keberkesanannya dalam mengekalkan kesihatan yang baik.


Empat bahan utama dalam Nutriferon Granules ini secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan dan menguatkan badan.

Nutriferon Granules Shaklee - Bantu Tingkatkan Imunisasi Badan

APA BAHAN UTAMA DIDALAM NUTRIFERON ?


1. BIJI LABU
- Merangsang Pengeluaran Interferon semulajadi didalam tubuh.

2. BIJI PLANTAGO ASIATICA
- Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

3. HONEYSUCKLE JEPUN
- Menentang penceroboh virus dan kuman.

4. BUNGA SAFFLOWER
- Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.


Nutriferon Shaklee ini satu- satunya supplement Interferon yang dicipta oleh DR.YASUHIKO KOJIMA selepas kajian selama 40 tahun. Bersama-sama para pengkaji yang lain, mereka telah melakukan saringan dan ujian terhadap lebih 200 herba yang berbeza.

Akhirnya, terciptalah Nutriferon dengan ramuan proprietari ekstrak semulajadi, terdiri daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago, dan bunga japanese honeysuckle. Formulasi istimewa Nutriferon ini hanya boleh didapati eksklusif dari Shaklee sahaja.


NUTRIONAL FACTS NUTRIFERON





8 MANFAAT NUTRIFERON GRANULES SHAKLEE


Nutriferon Granules Shaklee - Bantu Tingkatkan Imunisasi Badan


1. Membantu mengurangkan hipertensi tahap kolesterol yang tinggi.

2. Membantu mempertingkatkan sistem imun badan.

3. Merangsang pengeluaran mikrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman.

4. Membantu melindungi tubuh daripada virus, mikrob, termasuk flu dan influenza.

5. Membantu mengurangkan simptom PMS.

6. Menggalakkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi dengan baik untuk membunuh bakteria.

7. Membantu mengurangkan infeksi dan pesakit Hepatitis B dan C.

8. Membantu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.



CARA PENGAMBILAN NUTRIFERON ;

- Kalau kita sakit, ambil setiap hari sampailah sembuh. Cara pengambilannya? Sangat senang uolls, nak terus telan macam tu sahaja pun boleh. Boleh juga bancuh dengan segelas air suam /  air masak. Elok diambil selepas makan. Tapi jikalau ada kes muntah-muntah atau cirit-birit, boleh sahaja makan untuk alas perut.

- Dengan pembelian Nutriferon ini, anda bukan sahaja dapat meningkatkan tahap kesihatan secara semulajadi, malahan melambatkan penuaan. Sebab, Nutriferon ini juga berfungsi sebagai antioksidan.

HARGA AHLI - RM 152.00
HARGA BUKAN AHLI - RM 190.00


TESTIMONI CUSTOMER


1. TAK JADI DEMAM KETIKA UMRAH -  ( WAN DERINA) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN



2. JARANG DEMAM SELESEMA - ( PUAN QIQI PENTAGORA) - 


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


3. MEMBANTU MENINGKATKAN SISTEM IMUN ANAK - ( AINUL MUSTAFA) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN



4. ANTIBODI ANAK KUAT - ( NADIAH SUHAIDI) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


5. SISTEM IMUN BADAN BERTAMBAH BAIK - ( TENGKU SOFIA S AZIZ) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


6. KINI, TIADA LAGI BERSIN DAN GATAL HIDUNG - ( WANIE SUHAIMI) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


7. DEMAM KEBAH KEESOKAN HARI - ( PUAN FAEZAH) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


8. DEMAM DENGGI TAPI PLATLET TINGGI - ( SYAHIDA ALI) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


9. CIRIT BIRIT SEMAKIN KURANG SELEPAS 24 JAM - ( SYIKIN YAZID LIM) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


10. BADAN SEMAKIN SIHAT DAN JARANG DEMAM LAGI - ( HANYS JEHARI) -


NUTRIFERON BANTU TINGKATKAN IMUNISASI BADAN


Ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk Shaklee, boleh hubungi saya seperti dibawah ;





Daftar Ahli Shaklee Online - Daftar Sekarang

Peluang keemasan sementara masih ada, daftar ahli Shaklee online. Isikan semua details yang diperlukan. Tapi, lepas dah isi... anda masih belum sepenuhnya register tau!! Kena aktifkan akaun Shaklee. Macam mana nak aktifkan? Lepas dah isi form Daftar Sekarang, dan dah pun dapat SMS dari Shaklee yang mengandungi ID anda.. Terus contact Farah, Klik SINI


Continue Reading

VITAMIN C BANTU TINGKATKAN IMUNITI

 

vitamin c bantu tingkatkan imuniti

Assalamualaikum wbt, Apa itu Vitamin C? Vitamin C dikenali sebagai Ascorbic acid. Vitamin C merupakan antara "dietary supplement which sustained released" atau sistem pelepasan perlahan-lahan ke dalam tubuh badan kita dalam masa 5 jam. Oleh itu, Vitamin C perlu diambil setiap hari bagi memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan. Dan mestilah dalam kuantiti yang betul.

Vitamin C sangat penting untuk keseluruhan perkembangan dan pemulihan sel-sel kita. Selain sangat terkenal akan fungsinya dalam menyokong sistem imun sihat, ia juga merupakan antioksidan yang kuat dan berupaya membantu melawan radikal bebas, menyokong proses penuaan yang sihat dan menyokong penyembuhan penyakit.

Oleh kerana vitamin C tidak dihasilkan oleh tubuh, ianya perlu diambil daripada sumber buah-buahan, sayur-sayuran dan suplemen vitamin C. Optimumkan tahap vitamin C anda dan nikmati kesihatan yang menakjubkan!

Vitamin C merupakan vitamin yang larut air dan cepat dikumuh dari badan. Jadi, penting untuk memilih rumusan Vitamin C terbaik dan boleh membebaskannya secara berperingkat untuk memastikan tubuh mempunyai perlindungan yang diperlukan sepanjang hari.

Antara kelebihan Vitamin C Shaklee yang tiada pada Vitamin C lain di pasaran ialah ianya bersifat "sustained release" bermaksud ianya dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan. Ia akan bertahan di dalam badan lebih lama berbanding Vitamin C biasa.


vitamin c bantu tingkatkan imuniti

Manfaat / Kebaikan Vitamin C Shaklee ;

1, Mengurangkan risiko diserang selsema, batuk dan demam

2. Membantu menguatkan gusi

3. Membantu mengurangkan kedutan

4. Membantu mengurangkan rasa mual sewaktu hamil

5. Menurunkan kadar asid urik dan mengurangkan serangan Gout

6. Membantu meningkatkan imun

7. Membantu mengurangkan jerawat dan sunburn

8. Membantu menyembuhkan luka

9. Mengurangkan masalah resdung

10. Membantu menguatkan tulang dan gigi


vitamin c bantu tingkatkan imuniti

Keistimewaan Vitamin C Shaklee

1. Menggunakan teknologi "Sustained Release" yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran.

2. Diperkayakan dengan 120 mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya.

3. Nutrisi 1 tablet bersamaan 7.5 buah oren atau 6 cawan brokoli atau 119 biji lobak merah.

4. Dihasilkan dari ekstrak Jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

5. Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi 'Sustained Release' yang pertama di dunia oleh DR.FORREST C.SHAKLEE.

6. Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik.

7. 1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C.


Testimoni Vitamin C Shaklee ;


Testimoni Pertama 

- Sejak mengamalkan Vitamin C, jerawat dah malu nak naik pada wajah saya. Kalau dulu bercucu cicit dekat muka. Kini saya jatuh cinta pada pandang pertama  dengan Vitamin C Shaklee kerana wajah saya tak perlu mekap lagi. ( Cik Aliya telah mengamalkan Vitamin  C sejak awal Nov 2020 )


vitamin c bantu tingkatkan imuniti


Testimoni Kedua 

- Saya pengguna Vitamin C Shaklee sejak tahun 2011. Hasil amalkan Vitamin C secara konsisten kulit nampak lebih sihat, masalah kusam tiada lagi dan antibodi kuat. ( Puan Niza mengamalkan Vitamin C sejak 2011 )


vitamin c bantu tingkatkan imuniti


Testimoni Ketiga

- Alhamdulillah sejak amalkan Vitamin C ni, jerawat dah takut nak naik, kesan parut jerawat pun dah kian pudar. Yang bestnya sangat bersih, selsema selepas bangun pagi dah hilang. ( Cik Husna telah mengamalkan  Vitamin C sejak awal 2020 )


vitamin c bantu tingkatkan imuniti


Testimoni Keempat

- Sejak mengamalkan Vitamin C ni kusam di wajah saya semakin pulih. Dan secara tidak langsung saya perasan hasil konsisten ambil Vitamin C kegatalan hidung dan muka akibat resdung sudah tiada. ( Puan Farah telah mengamalkan Vitamin C sejak awal Okt 2020 )



vitamin c bantu tingkatkan imuniti


Testimoni Kelima

- Sejak mengamalkan Vitamin C ni sinus saya semakin pulih. Secara tidak langsung saya perasan hasil konsisten ambil Vitamin V luka saya cepat baik. ( Puan Fatihah telah mengamalkan Vitamin C sejak awal Mei 2020 )

vitamin c bantu tingkatkan imuniti


*Boleh dapatkan Shaklee Sustained Release Vitamin C anda hari ini*

✔ 500mg setiap tablet, dengan sistem pelepasan berkala setiap 100mg/jam
✔ Dari sumber yang semulajadi, diluluskan oleh KKM
✔ 1 botol ada 180 biji, untuk kegunaan 6 bulan ( Sangat Jimat)
✔ Tiada perwarna atau perasa

Ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk Shaklee, boleh hubungi saya seperti dibawah ;





Daftar Ahli Shaklee Online - Daftar Sekarang

Peluang keemasan sementara masih ada, daftar ahli Shaklee online. Isikan semua details yang diperlukan. Tapi, lepas dah isi... anda masih belum sepenuhnya register tau!! Kena aktifkan akaun Shaklee. Macam mana nak aktifkan? Lepas dah isi form Daftar Sekarang, dan dah pun dapat SMS dari Shaklee yang mengandungi ID anda.. Terus contact Farah, Klik SINI











Continue Reading

CARA MENGATASI KEMURUNGAN



 


Assalamualaikum wbt | 

Depresi (kemurungan) adalah penyakit yang serius dan semakin biasa di kalangan masyarakat kini. Ia memberi kesan negatif terhadap perasaan anda, cara anda berfikir dan bagaimana anda bertindak. Alhamdulillah, kemurungan juga boleh dirawat. 

Kemurungan menyebabkan perasaan sedih dan / atau kehilangan minat terhadap aktiviti yang pernah anda nikmati. Ia boleh menyebabkan pelbagai masalah emosi dan fizikal dan dapat mengurangkan kemampuan anda untuk berfungsi di tempat kerja dan di rumah.

Masalah kemurungan melampau kena atasi dengan cara yang betul. Dengan bantuan nutrisi yang lengkap, set anxiety shaklee sesuai untuk anda semua yang memerlukan makanan tambahan terbaik dan selamat dan berkesan.

Masalah Anxiety Disorder

Tiba tiba badan rasa sejuk, nafas pendek, jantung laju . Gelisah, resah. rasa macam nak mati !!! itu antara tanda anxiety disorder dan panic attack. Orang yang ada anxiety ni dia ada simptom macam kat bawah ni :

✔️ Jantung berdebar laju

✔️ sesak nafas

✔️ rasa tak puas tarik nafas

✔️ menggigil

✔️ kaki tangan sejuk

✔️ susah nak menelan


Continue Reading

LIFE SHAKE ELDERBERRY SOY PROTEIN PRODUK BARU SHAKLEE

Assalamualaikm wbt :

Shaklee mengeluarkan satu produk terbaharu mereka iaitu Life Shake Mixed Soy Protein dan didatangkan dengan perisa Elderberi. Life Shake Elderberi ini juga mengandungi protein soya dan mempunyai nutrisi yang lebih lengkap lagi. Bagi yang pengemar Esp dan Cinch, anda juga boleh menjadi pengemar Life Shake juga. 

Elderberi ini adalah makanan luar biasa (superfood), penjana nutrien, kaya dengan fitonutrien. Selama berabad-abad, Elderberi terkenal kerana mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang mengagumkan, termasuk kesihatan imun.

LIFE SHAKE  ELDERBERRY SHAKLEE
Continue Reading