CARA MENGATASI KEMURUNGAN



 


Assalamualaikum wbt | 

Depresi (kemurungan) adalah penyakit yang serius dan semakin biasa di kalangan masyarakat kini. Ia memberi kesan negatif terhadap perasaan anda, cara anda berfikir dan bagaimana anda bertindak. Alhamdulillah, kemurungan juga boleh dirawat. 

Kemurungan menyebabkan perasaan sedih dan / atau kehilangan minat terhadap aktiviti yang pernah anda nikmati. Ia boleh menyebabkan pelbagai masalah emosi dan fizikal dan dapat mengurangkan kemampuan anda untuk berfungsi di tempat kerja dan di rumah.

Masalah kemurungan melampau kena atasi dengan cara yang betul. Dengan bantuan nutrisi yang lengkap, set anxiety shaklee sesuai untuk anda semua yang memerlukan makanan tambahan terbaik dan selamat dan berkesan.

Masalah Anxiety Disorder

Tiba tiba badan rasa sejuk, nafas pendek, jantung laju . Gelisah, resah. rasa macam nak mati !!! itu antara tanda anxiety disorder dan panic attack. Orang yang ada anxiety ni dia ada simptom macam kat bawah ni :

✔️ Jantung berdebar laju

✔️ sesak nafas

✔️ rasa tak puas tarik nafas

✔️ menggigil

✔️ kaki tangan sejuk

✔️ susah nak menelan


SET ANXIETY DISORDER ( SET KEMURUNGAN)


Supplement – Pengambilan supplement sangat membantu masalah anxiety dan panic attack. Malah ada kajian yang menyatakan kita jadi anxiety, panic attack sebab badan kurang nutrisi. Ada yang berjaya sembuh dari anxiety dengan pengambilan supplement sahaja

 1. Omega Guard - Minyak ikan omega-3, sangat membantu dalam merawat masalah kebimbangan dan kemurungan.

Ia mempunyai fungsi yang sangat penting untuk mengekalkan fungsi dan struktur neuron, iaitu sel dalam sistem saraf manusia. 

 2. Ostematrix - Vitamin D sangat penting untuk otak.Terdapat kajian menunjukkan bahawa kekurangan vitamin D boleh menyebabkan meningkatkan simptom kemurungan.


 3. B Complex - Vitamin B9 ( asid folik) & vitamin B12  B complex Shaklee membantu menyeimbangkan mood dan hormon dalam tubuh kita


Ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk Shaklee, boleh hubungi saya seperti dibawah ;



Daftar Ahli Shaklee Online - Daftar Sekarang


Peluang keemasan sementara masih ada, daftar ahli Shaklee online. Isikan semua details yang diperlukan. Tapi, lepas dah isi... anda masih belum sepenuhnya register tau!! Kena aktifkan akaun Shaklee. Macam mana nak aktifkan? Lepas dah isi form Daftar Sekarang, dan dah pun dapat SMS dari Shaklee yang mengandungi ID anda.. Terus contact Farah, Klik SINI




4 comments:

  1. Risau tengok simptom tu . Ramai yang sedang alami😓🤭 semoga kita semua dilindungi dari segala yang tidak diingini

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg2 sdri pun tkt.. dkt rumah pun boleh terjadi depresi jgk.. Semoga Allah lindung kita semua

      Delete
  2. Allahu..risau sangat penyakit ni..semoga kita semua dilindungi

    ReplyDelete